Get Adobe Flash player

БДП

Правилник на УК по БДП

План на училищната комисияпо БДП

График БДП

Мерки по БДП за ограничаване и намаляване на последствията от ПТП с участие на деца и ученици

Училищно състезание по БДП в Първо основно училище „Васил Левски“, гр. Костинброд

В училището ежегодно се провежда училищно състезание по Безопасност на движението по пътищата, което да напомни на учениците правилата за безопасно движение по пътищата. Както всяка година желаещите да участват бяха много. В състезанието участваха отбори от  ученици съответно от V, VI и VII клас, определени от класовете като най-добрите велосипедисти, познаващи правилата, изучавани в часовете по БДП.

Състезанието протече в три етапа – тест, редене на пъзел–пътен знак и майсторско управление на велосипед.

В първия етап учениците решаваха тест с въпроси от учебното съдържание за съответните класове. В него всички ученици показаха впечатляващи знания. Във втория етап учениците редиха пъзели–пътни знаци за най-кратко време.

Най-очакван беше третия етап, в който учениците показаха уменията си по управление на велосипед. Разбира се, беше припомнена и екипировката – светлоотразителна жилетка и каска, необходими на велосипедистите, когато се движат по пътищата, както и необходимите условия за технически изправен велосипед. Учениците управляваха велосипед, докато пренасяха чаша вода, минаха по препятствие-люлка, под летва, движиха се по начертан маршрут – осморка и около конуси. Те през цялото време спазваха правилата за подаване на сигнали: при завой или спиране, съобразявайки се с пътни знаци.

Класирането беше отборно и индивидуално. В индивидуалното класиране на първо място бяха:  Никола Гаврилов от V клас, Дамян Григоров от VI клас и Владимир Костадинов от VII клас. Те ще вземат участие и в следващия областен кръг на Националното състезание „Да запазим децата на пътя“.

IMG_20231016_114217

IMG_20231016_115451IMG_20231023_133037